[IN FINNISH] Autolainaus

Kirjoitin aikaisemmin englanniksi siitä, kuinka olemme suunnittelemassa naapureiden kanssa kimppa-autoa. Koska emme ihan tarkalleen tienneet kuinka paljon autolle tulisi tarvetta ja mihin vuorokaudenaikoihin tarve keskittyisi, mietimme aluksi tapoja jolla testata mahdollisimman ketterästi kimppa-autoa. Ensimmäinen idea oli että ostaisimme yhdessä halvan käytetyn auton & vakuutukset (n. 400 EUR / perhe) ja jakaisimme kaikki muut kulut suhteessa ajokilometreihin. Toinen idea oli vielä yksinkertaisempi: varattaisiin parkkipaikalle ruutu jollekin 24rent.fi tapaiselle palveluntarjoajalle. Kolmas idea oli kuitenkin vielä tätäkin nerokkaampi: kun kerran kerrostalon autopaikat ovat kutakuinkin aina täynnä käyttämättömiä autoja, miksi hankkia niitä vielä lisää?

Olemme nyt muutaman viikon kokeilleen menestyksekkäästi kehittämäämme konseptia “Autolainauksen yleiset ehdot”, jossa ideana oli tehdä autojen lainaaminen naapureilta yksinkertaisemmaksi sopimalla kerralla yksinkertaiset käytännöt joita sitten kunkin lainauskerran kohdalla sovellettaisiin.

Kokeiltavana ovat nyt seuraavat ehdot:

  • Auton käytöstä lainaaja maksaa omistajalle korvausta 0.40 EUR / kilometri. Kustannus perustuu keskiarvoon erilaista auton kustannusten laskelmista ja arvioista (kortteliauto.fi, vero.fi, iltalehti.fi, ekorent.fi)
  • Korvaus sisältää polttoainekustannukset. Mikäli lainaaja tankkaa autoa, voi hän vähentää kilometreistä laskettavasta korvauksesta tankatun polttoaineen hinnan.
  • Mikäli lainaaja joutuu onnettomuuteen tai auto vahingoittuu, lainaaja maksaa vakuutuksen omavastuun jos vahinko menee vakuutuksesta. Jos kaskovakuutusta ei ole, vastaa omistaja lainattuun autoon kohdistuvista kustannuksista. Kilometrikorvaus sisältää tyypillisen vakuutusmaksun, ja siksi lainaaja ei korvaa laskennallisia bonuksen pienenemisen kustannuksia.
  • Lainattavien autojen ei tarvitse olla tip-top kunnossa, sillä lainaajalle tärkeintä on saada auto käyttöön kun tarvitsee. Eli auton siisteyteen lainattaessa ei ole mitään vaatimuksia.
  • Auto palautetaan suurinpiirtein samassa kunnossa kuin lainattaessa, eli lainaajan ei tarvitse tehdä suursiivousta tai pesua, ellei auto oli erityisen paljon likaantunut.
  • Lainaustarpeesta voi ilmoittaa [eräällä talossa yleisesti käytössä olevalla] Whatsapp -kanavalla viestillä, josta käy ilmi haluttu ajankohta. Samalle kanavalle voi myös vastata jos voi lainata omaa autoaan. Kaikki keskustelu tästä eteenpäin käydään suoraan osapuolten välillä. Varauskeskustelu voidaan käydä myös Facebookissa tai henkilökohtaisesti.

Tähän mennessä viisi perhettä on lähtenyt mukaan lainaamaan autoja ja useat autonomistajat ovat niitä lainaan tarjonneet. Keksitty jakamista edistävä systeemi on erittäin yksinkertainen ja perustuu enemmän sosiaaliseen innovaatioon kuin monimutkaisiin softajärjestelmiin. Selvitin myös verottajalta, että autojen lainaaminen toisille ei vaadi sen kummempia selvityksiä kunhan toiminta ei paisu kovin isoksi.

Itse pidän tässä ideassa siitä, että siinä on lähestytty ongelmaa (kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen) mahdollisimman yksinkertaisin keinoin. Tuntuu että yleensä kun mietitään älykkäitä ratkaisuja liikkumiseen, etusijalla ovat monimutkaiset teknologiset innovaatiot. Näissä on usein se ongelma, että niiden kehittäminen on kallista ja hidasta, ja samoin niiden leviäminen. Ylläkuvatun kaltaisten “yleisten ehtojen” käyttöönotto omassa naapurustossa sen sijaan ei vaadi sen kummempaa teknologiaa ja leviäminen on siten kiinni vain siitä, löytyykö ihmisiä joilla on joko tarpeeksi tarvetta satunnaiseen auton käyttöön, tai riittävästi hinkua löytää jakajia oman autonsa omistamisen kiinteille kustannuksille.

Voisiko tämä toimia myös teidän naapurustossa? Jos käytätte jo jotain vastaavaa systeemiä tai päädytte ottamaan sellaisen käyttöön, laita viestiä – olisin kiinnostunut seuraamaan taivaltanne!

Leave a Reply